Skip to content

2024

Kære møllevenner, her en film som for os var nervepirrende, gik nu alt som det skulle, og — ja det gjorde det. Tak til Nordic Crane folkene og tak til Møllebygger Jens Jørgensen som stod for at skære huller i hatten og tøjre stropperne til bjælkelaget.

Transformationsprojekt
Nordskov Mølle

Foreningen Nordskov Mølles Venner har besluttet at redde den gamle møllebygningen og føre den ind i en ny tid som et kultursted og et udsigtspunkt for by, natur- og himmelrum. Den gamle møllehat som alligevel skal udskiftes vil blive erstattet med en glaskuppel, og man vil herfra kunne se ud over by, land og hav – en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Projektfakta

SAMLET BUDGET: 6.947.030 kr.

ANSØGT BELØB: 1.200.000 kr.

BELIGGENHED: Nordskov Møllevej 14, 3140 Ålsgårde, Helsingør

Hvad er idéen?

Projektets formål og kvalitet er, at møllen som et historisk og topografisk landemærke bevares og transformeres til et spændende samlingssted i en sjælden atmosfærefyldt og velegnet bygningskonstruktion, der kan danne ramme om en række forenings- og lokal-forankrede aktiviteter. Aktiviteter som omfatter: Møder, foredrag, kunst/musik, udstillinger, lokaleudlejning for medlemmer, fugle- og stjerneobservationer fra kuppelhat.

Hvor skal idéen realiseres?

Idéen skal realiseres på møllens matrikel, som i henhold til den godkendte lokalplan 4.12 og tillæg til lokalplan 4.12.1 giver Nordskov Mølles Venner ret til at købe møllen. Skelpæle er sat i jorden og handlen vil blive effektueret i begyndelsen af 2024 ved kammeradvokatens mellemkomst.

Hvad omfatter projektet?

Projektet er delt op i 5 faser. Store dele fra kælder til kuppel skal stort set udskiftes: Isolering af kælder, gulvvarme i kælder, toiletter, køkken, udskiftning af bjælker, nye gulve, nye trapper, el og varmeinstallationer samt gennemgribende puds- og murreparationer. Yderligere kræver den nye transformation større udvendige jordreguleringsarbejder. For at opnå et sundt indeklima har vi til dato koncentreret os om den nederste etage af møllen. Hertil har adskillige fonde og foreningen selv ydet tilskud, i alt kr. 1.196.876,- hvilket kan aflæses som allerede udført arbejde i restaureringsbudgettet under Fase 0. De resterende 4 faser repræsenterer tilsammen en udgift på kr. 6.947.030,-.

Hvem står bag projektet?

Bag projektet står foreningens egne medlemmer, i alt 282. Til køb og restaurering af møllen har 376 personer ind til videre købt i alt 936 mølleaktier til en værdi af 250,- kr. stykket. Yderligere har Boliggården og Helsingør Kommune bakket projektet op ved at bekoste lokalplanarbejdet og rådgiverhonorar i forbindelse hermed.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Lokalsamfundet er igennem foreningens medlemmer aktive i projektet. Foreningens årlige sommer- og julearrangementer som er blevet afholdt til fordel for transformationen, har allerede involveret adskillige foreninger, kunstnere, musikere m.m. samt ildsjæle i et samspil til fælles glæde for det igangværende projekt.

Referat fra generalforsamling på Bølgen i Ålsgårde,
onsdag d. 6. marts kl. 19.00.

KIK HER

2023

Gløgg, æbleskiver og julepynt m.m. 2023

I år har foreningen selv været ude og håndplukke juletræerne, så vi håber at vi har valgt rigtigt.

Vi har igen i år valgt nordmannsgran og et lille antal rødgran. Juletræssalget vil foregå uden for møllen  på alle åbningsdagene imellem kl. 10 og 16. Julestuen har åben inde i møllen i weekenden 17/18 dec. med gløgg, æbleskiver og julepynt og måske ”Søren Banjomus”.

Yderligere underholdning:

Lørdag d. 17/12 kl. 14:
Englesange med ”Malone” alias Malene Falck og Lone Duerlund.

Søndag d. 18/12 kl. 14:
Julekor med koret La Corius.

Konstruktion af glaskuppel 2023

Kuplen vil blive forsynet med pixeleret glas i de nederste felter så det bliver uinteressant at kikke ned på de nærmeste naboer. Ideen med glaskuplen er at man skal kunne se langt, se på fugletræk og på himmelfænomener. Kuplen skal samtidig give et lys ned igennem alle etager så rummene fremstår lyse og venlige.

En traditionel møllehat vil give et ubrugeligt mølleloft med store vedligeholdelsesomkostninger og med større brandrisiko til følge.

Kuplen er ikke tænkt som værende et udsigtstårn for at få indblik i folks haver.

Nordskov Mølle fejrer fødselsdag 2023

Referat fra generalforsamlingen 2023

Formålet med foreningens arbejde er at muliggøre, at Nordskov Mølle kan anvendes som fælleshus for lokalområdet og til kulturelle ativiteter med café knytet til fælleshusfunktionen med henblik på at understøte fællesskab og formidlingen af møllens kulturhistorie.

LÆS MERE HER

2022

Gløgg, æbleskiver og julepynt m.m. 2022

I år har foreningen selv været ude og håndplukke juletræerne, så vi håber at vi har valgt rigtigt.

Vi har igen i år valgt nordmannsgran og et lille antal rødgran. Juletræssalget vil foregå uden for møllen  på alle åbningsdagene imellem kl. 10 og 16. Julestuen har åben inde i møllen i weekenden 17/18 dec. med gløgg, æbleskiver og julepynt og måske ”Søren Banjomus”.

Yderligere underholdning:
Lørdag d. 17/12 kl. 14: Englesange med ”Malone” alias Malene Falck og Lone Duerlund.
Søndag d. 18/12 kl. 14: Jule-kor med koret La Corius.

Åbent i anledning af Dansk Mølledag - 2022

Lørdag d. 18. juni holder vi møllen åben i anledning af Dansk Mølledag som hvert år fejres rundt omkring den 3. søndag i juni. Dansk Mølledag er for mange møllelaug den største dag på året, hvor alle kræfter samles for at vise møllen frem og fortælle historien bag. Nordskov Mølles Venner er ikke et møllelaug, men en forening som har til hensigt at anvende møllebygningen til kulturelle formål.

Derfor holder vi åbent lørdag d. 18. juni så vi også dagen efter får muligheden for at komme en tur rundt til et par af de nærmeste møller vi har her i Nordsjælland.

Åbent: lørdag d. 18. juni kl. 10 – 16

Loppeboder i  og rundt omkring møllen, rebslageri og husflid af Snekkersten Husflidsgruppe, samt musikalsk underholdning mellem kl. 14 og 15.
Kaffe, øl, vand og grillpølser kan indtages og vi vil fortælle lidt om mølleprojektet.
Har du lyst til at stille op med en loppebod så kontakt tlf. 20578862.   Stand leje kr. 100,-

Som noget ekstra  i år, er der i møllens café  en salgsudstilling med fugle akvareller af Ole Kjærø

2021

Lørdag d. 18. juni åben i anledning af Dansk Mølledag 2021

I løbet af foråret blev kældergulvene brudt op for

Foreningen fejrede mølledag d. 12 september 2021 med ny-kalket mølle.

Kalkprodukterne blev som sponsorgave leveret af en af Danmarks største specialister i facaderenoveringer, nemlig murermester Thomas Watson.

Arbejdet blev noget større end normalt da facaden først skulle renses ned, derefter kalksand filses og efter en grundig kalkning blev arbejdet sluttet af med 2 gange kalkvand.( i alt 4 gange skulle liften en tur rundt om møllen) Arbejdet krævede faktisk lift i 9 arbejdsdage og denne lift kunne vi desværre ikke få sponsoreret.

Da vi sikkert fremover en gang om året har brug for en lift i minimum 2 dage, vil foreningen blive glade for en slags sponsorat vedr. liftleje. Har du kontakt til eller selv formidler liftudlejning da skriv venligst til peter@sandholt.dk

Referat fra generalforsamlingen 2021

Søndag d. 14. november - Intim koncert 2021

Intim koncert på Nordskov Mølle i samarbejde med Visens Venner Helsingør, musikalsk eftermiddag med folkemusik, viser og frække sange – og selvfølgelig fællessang. Da pladsen var begrænset, var det  ”først til mølle”, der gjaldt og i løbet af få dage var alle pladser solgt. SE PDF HER

Mølle åbent 12. september 2021

Stort loppemarked både inde og ude og som sædvanlig er der musikalsk underholdning, kaffe, kage, grillpølser, øl vand m.m.

Møllen vil igen stå skinnende hvid efter en netop afsluttet facaderenovering.

Vi glæder os til at se Jer alle sammen. Skulle det blive koldt, ja så har vi jo heldigvis gulvvarme så der er lunt inden døre.

Stort loppemarked både inde og ude og som sædvanlig er der musikalsk underholdning, kaffe, kage, grillpølser, øl vand m.m.

Møllen vil igen stå skinnende hvid efter en netop afsluttet facaderenovering.

Vi glæder os til at se Jer alle sammen. Skulle det blive koldt, ja så har vi jo heldigvis gulvvarme så der er lunt inden døre.

2020

Sidste nyt.... 2020

I løbet af foråret blev kældergulvene brudt op for at gøre plads til et nyt velisoleret betongulv med varmeslanger. Kældervæggene i vestre kælderindgang er ligeledes blev udskiftet med nye termovægge. Når restaureringen af hele møllen står færdig vil kælderen være blevet forvandlet til stueetage og rumme både cafe, køkken, garderobe, toilet og handicaptoilet.”

Program for juleaktiviteter på Nordskov Mølle 2020

Søndag d. 29. november, 1. søndag i advent: Julestjernerne i møllen vil blive tændt, herefter hver nat frem til Helligtrekongers aften onsdag d. 6. januar 2021.

Køber du dit juletræ på møllen, byder vi på en gratis julegløgg:

Fredag d. 11. december, kl. 12 – 16:
Salg af juletræer
Lørdag d. 12. december, kl. 10 – 16:
Salg af juletræer
Søndag d. 13. december, kl. 10 – 16:
Salg af juletræer
Fredag d. 18. december, kl. 12– 16:
Salg af juletræer
Lørdag  d. 19. december, kl. 10 – 16:
Salg af juletræer
Søndag d. 20. december, kl. 10 – 16:
Salg af juletræer

Referat af generalforsamling i Nordskov Mølles Venner

REFERAT AF GENERALFORSAMLING AUGUST 2020.
SE PDF HER

KÆLDERPROJEKT 2020

Nordskov Mølles Venner er nu igang med kælderprojektet.
Alle gulve i kælderen skal isoleres med 30 cm. sundolitt og med varmeslanger i armeret betongulv.

Arbejdet vil stå på i februar og marts måned 2020.

GENERALFORSAMLIG AFLYST PGA CORONA 2020

Nordskov Mølles Venners Generalforsamling på Bølgen onsdag d. 25. marts er aflyst grundet Corona virus. Vi vil senere melde ud hvornår vi kan afholde Generalforsamlingen.

Forhåbentlig en gang i løbet af foråret, og så kan vi måske være på møllen efter at vi har fået det nye gulv støbt i kældersektionen.

KÆLDER – UDSKIFTNING AF VÆGGE 2020

Nordskov Mølles Venner har netop afsluttet udskiftningen af 2 meget dårlige kældervægge ved egen hjælp og for egne midler samt tilskud fra møllens venner på FaceBook.

Foreningen håber på at de i løbet af efteråret kan få isoleret hele kældergulvet og få indstøbt varmeslanger til gulvvarme.

2019

GENERALFORSAMLING DEN 28. FEBRUAR 2019

Nordskov Mølles Venners Generalforsamling. KLIK HER

2018

Julestue den 14. og 15. december 2018

LOPPEMARKED! Kom og stil op! 2018

Søndag d. 16. juni kl. 10 – 16 fejrer vi Dansk Mølledag på Nordskov Mølle i Ålsgårde

Skattejagt for børn, diverse musikalsk underholdning ved Visens Venner i Helsingør, Snekkersten Husflidsgruppe med trædrejning, rebslageri, knipling m.m.
Møllens kældercafe byder på kaffe, møllekringle, øl, vand og grill pølser.
Vi håber på at kunne tilbyde stort loppemarked fra flere private stande.
NB. Har du lyst til at stille op med en loppestand så send en sms eller kontakt Peter på 20578862
Jo flere stande vi er, jo større interesse vil der være for markedet.

GENERALFORSAMLING 28. FEBRUAR 2018

2017

NORDSKOV MØLLE HOLDER ÅBENT 2017

Søndag den 18. juni holdes den landsdækkende Mølledag, hvor interesserede kan besøge vandmøller og vindmøller fordelt over hele landet. På Ellekildehavevej i Ålsgårde holder Nordskov Mølle åbent for alle mellem klokken 10-15, og der er gratis adgang.

– Vi har i to år arbejdet på at redde og istandsætte den gamle Nordskov Mølle, og nu er chancen der så for at se, hvor langt vi er kommet. Og høre om fremtids-planerne. Endelig hører vi også gerne ideer og forslag, fortæller Carsten Birket Andersen, formand for Nordskov Mølles Venner.

Hele bestyrelsen er til stede for at vise rundt og besvare spørgsmål, og der er mulighed for at købe vand, kaffe og mølle-kringle.

Der er musikalsk underholdning ved Visens Venner i Helsingør klokken 12 og 14.

Men mølle-gæsterne kan kun parkere ved Apperupskolen på den anden side af Ellekildehavevej.

GENERALFORSAMLING 29. MARTS 2017

Formanden Carsten Birket Andersen præsenterede bestyrelsen og gennemgik årets aktiviteter, ledsaget af billeder af Nordskov Mølle gennem året. Der er sket meget på meget kort tid. El og vand er retableret, møllen er kalket 3 gange, nye vinduer og døre er malet og sat i.

LÆS MERE HER

ALLE GODE GANGE TRE – 2017

Nordskov Mølles Venner søger igen Realdania om penge til at redde den gamle mølle i Ålsgårde.

Denne gang gælder det møllehatten – den trænger til en gennemgribende istandsættelse, og det er helt vigtigt for at møllen kan overleve.
Støt mølle-projektet ved at give ansøgningen et like og meget gerne også en kommentar – på forhånd tak !

Nordskov Mølles Venner

Nordskov Mølles Venner har indgået en 20 årig lejekontrakt med Boliggården Helsingør, årlig leje 1 kr. I syd ligger Dybbøl, i nord Nordskov Mølle, begge møller er grundmuret og lyser op. Nordskov Mølle er godt i gang, og når møllen står restaureret vil bygningen med sine metertykke mure blive et spændende sted for byens foreningsliv og borgere. Møllen vil komme til at male, godt nok ikke korn, men ideer til virkelighed igennem kulturelle udfoldelser, og meget mere. Meget af arbejdet er vi selv med i, vitale restaureringsopgaver kan kun løses af professionelle.

DER SKER EN MASSE VED MØLLEN – 2017

En hvid skurvogn og travle mænd viser, at der sker en masse ved  Nordskov Mølle i denne tid.
De to  betondæk (indgange til møllen i underetagen) er utætte  og skal skiftes ud – det betaler møllens ejer, boligselskabet Boliggården.

Senere skal der graves en kloak og tilsluttes  kloaknettet og så sætter  næstformand Peter Sandholt to  toiletter  op i  kælderen.

TAK FOR HJÆLPEN – 2017

Nordskov Mølles første julestue (fra 15.-17.dec. alle tre dage kl. 11-16) forløb helt forrygende – virkelig mange gæster, stort salg af gløgg, æbleskiver, julepynt og juletræer.

Stor tak til Stig Peter Larsen fra Tikøb Mølle som installerede koldt og varmt vand til toiletter og køkken, samt levering af vandvarmer og komfur.
Også tak til Peter Belling for levering af 2 toiletter. og ikke mindst alle de frivillige bag julestuen ! (Foto: Kirsten Westergaard).


Mange hilsener

Bestyrelsen
Nordskov Mølles Venner

JULESTUE I MØLLEN MED ÆBLESKIVER OG GLÖGG – 2017

Og den 15.-17. december – alle dage klokken 11-16 –  holdes julestue i møllen.
Kom og køb, gløgg, æbleskiver og et juletræ – og se og hør om hvor langt vi er kommet med at redde og istandsætte den gamle mølle.

Der vil også  være julemusik.

TRÆFÆLDNING VED MØLLEN– 2017

Størstedelen af bestyrelsen i Nordskov Mølles Venner plus Per Kromann var i aktion lørdag den 30. september. Et par træer skulle fældes, og da de havde retning mod Ellekildehavevej var det nødvendigt med kortvarig afspærring af vejen. Men det gik fint – der er nok at se til ved møllen.

Fotos: Kirsten Westergaard.

EN KRIDHVID MØLLE – 2017

I  weekenden 2. og 3. september var der arbejdsdag for bestyrelsen i Nordskov Mølles Venner.

På dagsordenen stod maling af beslag, rengøring af vinduer og især kalkning af den gamle mølle.

Takket være det gode weekendvejr blev resultatet en flot,  kridhvid mølle, og nu står den klar til at tage imod vinteren !

2016

SOL, BLÆST OG EN FLOT MØLLE – 2016

Fredag den 16. september holdt Nordskov Mølles Venner et lille  pressemøde ved møllen – og rammerne var perfekte med sol, blæst og en nykalket, kridhvid mølle.

Anledningen var at venne-foreningen har fået penge fra Boliggården, Nordeafonden og Foreningen til støtte for  Ålsgårde-Hellebæks egnshistorie. Pengene skal bl.a. bruges til nye vinduer og døre, og  senere på året forventes det at de nye døre og vinduer forskønner møllen.

Næstformand Peter Sandholt har stået i spidsen for istandsættelse og kalkning af Nordskov Mølle. (Foto: Kirsten Westergaard).

GOD OMTALE I HELSINGØR DAGBLAD – 2016

I dag havde vi den store glæde at modtage fondstilskud til Nordskov Mølle.

Til vinduer og døre:
Fonden for Ålsgårde – Hellebæk egnshistorie kr. 60.000,-
Boligselskabet Boliggården, Helsingør kr. 120.000,-
Til det fortsatte restaureringsprojekt:
Nordeafonden, kr. 60.000,-

Vi er meget taknemmelige for denne støtte, og vi håber på at mange lokale fremover vil melde sig ind i Nordskov Mølles Venner.

Uden jer bliver det svært. Møllen er en kulturarv vi alle bør værne om.

MØLLEN SKAL KALKES – 2016

Peter Sandholt er i fuld sving med at reparere og pudse op på Nordskov Mølle, og i september skal mølles kalkes helt hvid.

Der er brug for frivillige til at  hjælpe med at kalke – der er følgende arbejdsdage:

Lørdag den 10. september, søndag den 11. september, lørdag den 17. september og søndag den 18. september.

Hver gang er det mellem kl. 10-17 – tilmelding er nødvendig til Carsten Birket Andersen,  carstenbirket@hotmail.com

Bemærk venligst  at parkering skal ske ved Falkenbergskolen (på den anden side af Ellekildehavevej), og du skal selv være dækket af en fritidsulykkeforsikring.

Vi glæder os til at se dig

Hilsen
Carsten Birket  Andersen
Nordskov Mølles Venner, formand

DEN FØRSTE FIRMA-SPONSOR – 2016

Fredag den 6. oktober  om eftermiddagen var der en lille sammenkomst ved Nordskov Mølle – præsentationen af første firma-sponsor, nemlig Renell A/S ved direktør og medejer Simon Elleskov. De rare penge – 25.000 kr. – skal bruges til et træk-og-slip-toilet i kælderetagen.
(Fotos: Anni Kromann).

Referat af generalforsamling onsdag den 30. marts 2016

REFERAT AF GENERALFORSAMLING AUGUST 2020.
SE PDF HER

Dagsorden for den stiftende generalforsamling:

Pkt. 1. Velkommen
Pkt. 2. Valg af dirigent
Pkt. 3. Valg af referent
Pkt. 4. Orientering om formål og opgaver
Pkt. 5. Godkendelse af
”Forslag til vedtægter for Nordskov Mølles Venner”
Pkt. 6. Valg af 5 bestyrelsesmedlemmer
Pkt. 7. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter
Pkt. 8. Valg af 2 revisorer
Pkt. 9. Valg af 1 revisorsuppleant
Pkt. 10. Fastsættelse af kontingent for 2016
Pkt. 11. Det videre arbejde
Pkt. 12. Eventuelt

Dræne kælder og vende faldet i alle lyskasser i uge 28 2017

Vores arbejde med at dræne kælder og vende faldet i alle lyskasser i uge 28 2017.

Åben mølle den 18.6 2017

Billeder fra Nordskov Mølle

Back To Top